Senin, 28 Maret 2011

Kawan aku boleh keje untuk FBI

Di malam yg tak berapa sunyi. Telefon yg konon mudah dialihkan berbunyi. Aku buka inbox.


Anon: Dian, bkk email.
Aku: Asal?
Anon: Aku attach screen cap. Baca ah. Ko mesti cm tepuk dahi. Tak abis2.
Aku: Mende ni? ok. Aku cm nervous.
Anon: Jangan nak nervous2 sgt ah. xde bende pon. Bukak je la.Pastu trus gtau aku. hehe eh, esok tolong...(masuk topik lain)



Aku dengan nervous dan gigil terus bukak email.
Babi lah.
Aku ingt ape.
Buang masa je aku ngamuk sorg2 kt bilik cari broadband.
Ingat mende ah yg penting sgt sampai nk screen cap bagai.


P/S: Sian kau. Kau mention nama aku kt twitter kau. Mmg saje je kan kau nk suruh member2 aku yg follow kau tu report kat aku kan? ok. Kalau kau ade "ANU" katanya, TAG AH NAMA AKU!  Instead of letak "Dian", tag je "@diansirabatisah".

oh yeah. FYI, orang yg report ni orang yang sama report kt NANA time kau kutuk2 die kt twitter kata dia pakai make-up 10 kilo ah time matrik dulu, muka buruk ah, Macam jenglot ah,mondok ah. Saja tumpang sekaki kutuk2 NANA coz kau nk mengampu ngn perempuan ape ntah nama die tu. Biar ah Nana n pompuan tu settle problem diorg sendiri.Padahal kau ade je kutuk2 pompuan tu dulu. ish,Dari dulu sibuk hal orang. Jaga je ah hidup kau.

Asal kau dri dulu suka attack fizikal orang ha?
Kau dah confirm kau cantik sangat ke?
Dah lama dah nama kau tak ter'occur' kat pale otak aku.
Tibe2 datang balik.
Kalau ikutkan, nak je aku tulis nama penuh kau kat sini. (mcm kau buat kat aku dulu. ingat kan? MUSTAHIL LUPA!)
Tapi aku x sejahat itu.
Biar kau buat kat aku.
Aku x tergamak buat kau mcm tu.

Dulu kau bermusuh ngn aku.
Semua kawan2 aku anti kau. (depan pura2 baik, balik bilik report kt aku. haha)
Sekarang kau bermusuh ngan NANA pulak.
Now kawan2 NANA pon dh benci kau pulak.
Puas ke sekarang?
Aku x tau pulak obsession kau adalah untuk dibenci orang.

Aku tak ah baik sgt dgn NANA tu, but still, apa yg kau kutuk die tu jahat sgt and semua org nampak. Even NANA sendiri nangis baca. Sama mcm ape aku rasa time kau malukan aku dulu.

Nasib baik kau grad dulu dari aku. (altho kau buat essay berbunyi , " I DOESN't". Sampai bila aku xleh lupe bende tu.)

Sakit kan kene kutuk ngn orang?
So,jangan ah kutuk2 orang lain.
Sudah2 ah tu.
Kang kau kene balik cmne kau buat kat orang baru tau.

Kalau x puas hati, bincang senyap2 sudah. (everyone does that!)
Tak perlu nk letak kt twitter or facebook suruh orang lain baca.
Kau nak aibkan orang ke pe?

Kalau berkias x pe jugak.
Ni terang2 kot.
So, aku batalkan je niat aku nk berbaik dgn kau sebelum graduation.
Sebab nampak sgt sampai bile kau tak berubah.

Aku x harap kau dapat balasan nanti.
Aku just harap kau stop buat bende2 cmni lagi sebelum menyesal.
Jahat sgt dh mulut kau ni aku tgk.


Please.
Kesian kat parents kau.
Kat adik-beradik kau.
Semua baik2 kot.

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...